Spring til indhold

Om kampagnen Cykelglade Seniorer

Kampagnen Cykelglade Seniorer skal inspirere Odenses seniorer til at opleve nye sider af Odense fra cykelsadlen - sammen. Drømmen er, at den også fører til, at flere seniorer tager cyklen lidt oftere i det daglige.

Man bliver aldrig for gammel til at cykle! Det satte Cyklisternes By fokus på med kampagnen Cykelglade Seniorer i juni 2020.

 

Guidede cykelture i hele juni

For at gøre det nemt og sjovt at komme op på cyklen inviterede Cyklisternes By Odenses seniorer med på en række guidede cykelture rundt omkring i hele Odense i løbet af juni 2020. Se programmet for de guidede ture her.

 

Alle 25 cykelture har samlet haft 441 deltagere. En del af seniorerne har deltaget på flere af cykelturene, og der er dermed færre reelle deltagere.

Samlet har de deltagende cyklende seniorer cyklet 6139 km på de guidede cykelture i juni 2020.

 

 

Hvem kan deltage?

Kampagnen Cykelglade Seniorer er tænkt som en pendant til Cyklistforbundets kampagne Vi cykler til arbejde. Cykelglade Seniorer henvender sig i stedet blot til de, der ikke længere arbejder - altså odenseanere, der er gået på pension eller efterløn. Hvornår man definerer sig selv som senior er naturligvis individuelt, og alle er velkomne på de guidede ture.

 

Alle former for cykler var velkomne - også elcykler.

 

Tæl cykeldage i juni

Hvor mange cykeldage kan du nå op på? Cyklisternes By opfordrede i juni 2020 alle seniorer til at registrere deres cykeldage i juni. Kampagnen gik helt enkelt ud på at udfylde et kampagneskema ved at tælle cykeldage og dermed deltage i lodtrækningen om 5 gavekort til Cityforeningen.

De cykelglade seniorer blev fejret ved en afslutningsevent på parkeringspladsen på Slottet onsdag d. 1. juli 2020 kl. 12-15, hvor alle deltagerne kunne aflevere deres kampagneskema og til gengæld få en forfriskning, mens cyklen blev forkælet med olie til kæden og luft til dækkene. 

I alt har 67 seniorer deltaget i kampagnen. Samlet har de cyklet 1242 dage i løbet af juni.

Der er udtrukket fem heldige vindere af et gavekort på 300 kr. til Odense Cityforening. 

Vinderne er:

  • Ruth, Odense C
  • Joan, Odense SØ
  • Bjørn, Odense C
  • Jann, Odense N
  • Finn, Odense SV

De fem vindere har fået direkte besked fra Cyklisternes By.

 
 

Ideen med kampagnen

Det er By- og Kulturudvalget, der har afsat penge til en cykelkampagne for seniorer i forbindelse med prioritering af midler i Handleplanen for Mobilitet og Byrum. Ideen er opstået på baggrund af en henvendelse fra en cykelglad borger, der ønskede en kampagne i stil med Vi cykler til arbejde for seniorer i Odense. Kampagnen løb af stablen som et forsøg i september 2019 og er nu gentaget i juni 2020.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål til kampagnen, så kontakt os på Cyklisternesby@odense.dk

By- og Kulturforvaltningen