Spring til indhold

Cykling uden alder

Odense Kommune er en del af Cykling uden alder. I alt har Odense 15 rickshaws, der står på 15 forskellige plejecentre, og frivillige cykler jævnligt med de ældre, der bor på plejecentrene. De tager også på nogle længere ture f.eks. fra Odense til Hamburg og Fyn rundt. Formålet med Cykling uden alder er, at give de ældre oplevelser, de ellers ikke ville få - og knytte bånd på tværs af generationer.

Dekorativt billede.

Bliv frivillig

Har du lyst til at gøre en forskel for andre samtidig med, at du selv får motion? Så gå ind på http://cyklingudenalder.dk/bliv-pilot/ og tilmeld dig som pilot. Herefter kan du tilmelde dig et plejecenter i nærheden af dig. 


Baggrund for Cykling uden alder i Odense

Cykling uden alder er et initiativ, der hurtigt har spredt sig til hele Danmark og ud over landets grænser. Cykling uden alder handler om at give ældre vind i håret. Derfor sørger hundredvis af frivillige piloter for, at ældre på landets plejecentre kommer ud i rickshaws og mærker den friske luft. På den måde er Cykling uden alder med til at styrke samarbejdet på tværs af generationer, civilsamfundet og institutioner.  


Cykling uden alder er blevet til i Odense via et samarbejde mellem By- og Kulturforvaltningen og Ældre- og Handicapforvaltningen. Sammen med engagerede frivillige blev projektet skudt i gang i 2014.

By- og Kulturforvaltningen