Spring til indhold

Unge på cykel

Cyklisternes By sætter fokus på cykling til og fra uddannelsesstederne i Odense

Undersøgelser af unges transportvaner i Odense viser, at unge i stigende grad kører i bil til deres uddannelsessted og i mindre grad tager cyklen. Sammen med de odenseanske gymnasier og øvrige uddannelsesinstitutioner sætter Cyklisternes By derfor som noget nyt fokus på at øge andelen af unge, der transporterer sig til fods, på cykel eller med kollektiv transport til og fra uddannelse. 

Projektet indeholder følgende tiltag:

  • Dataindsamling om elevernes/de studerendes transportvaner
  • Studiestartevents på uddannelsessteder med fokus på bæredygtige transportvaner
  • Mobilitetsinformation til alle nye elever og studerende (Se kort nederst på siden)
  • Samarbejde med ledelse og elevråd på de odenseanske gymnasier om lokale kampagner og events med fokus på få flere til at cykle i hverdagen
  • Samarbejde med SDU om et samkørselsprojekt og tiltag, som skal motivere flere studerende til at cykle eller benytte kollektiv transport til SDU.

Læs mere om unges transportvaner i nøgletalshæftet for Trafik og Mobilitet 2021.

 

Til hver uddannelsesinstitution er der udarbejdet et kort, der viser, hvordan eleverne kan finde vej til deres uddannelsesinstitution på cykel eller med bus. Her fremgår også CO2-udledning og rejsetid for henholdsvis bil, bus og cykel. Uddannelsesinstitutionerne distribuerer denne information til alle kommende elever forud for studiestart i velkomstpakkerne og via sociale medier.

Find guiden til din uddannelsesinstitution her

By- og Kulturforvaltningen