Spring til indhold

Gode råd til at have børn med på cyklen

Der er mange muligheder for at have børn med på cyklen fra de er helt små, uanset om du foretrækker en ladcykel, en cykelanhænger eller en barnestol.

Vælg den rigtige cykelstol

Dit barn skal kunne sidde selv, inden du kan cykle med det i en cykelstol. Det kan de fleste børn, når de er omkring ni måneder. 

Du må aldrig gå fra din cykel, mens dit barn sidder i cykelstolen, da cyklen nemt kan vælte. 

Et par gode råd, når du skal vælge cykelstol: 

  • Cykelstolen skal have fodhvilere og remme til at spænde fødderne fast
  • Stolen skal have en sele til at holde barnet fast, så det ikke pludselig rejser sig eller falder ud. De bedste seler er H- eller Y-formede
  • Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er sikrere, end hvis den kun er sat fast til bagagebæreren • Stolen skal passe til dit barns alder og vægt. 

Tag dit barn og din cykel med, når du køber cykelstol, så kan du prøve dig frem til den model, der passer bedst 

OBS! Spænd altid dit barns fødder fast, når det er med på cyklen. Det kan give alvorlige skader, hvis foden kommer ind i hjulet, mens du kører. 

 

Ladcykel og cykelanhænger 

En ladcykel eller en cykelanhænger kan være en god måde at transportere mere end et barn, eller hvis du samtidig skal have en masse ting med på cyklen. Fordelen ved en ladcykel er, at du har børnene foran dig. Derudover findes der et hav af forskellige typer ladcykler, så du nemt kan finde den model, der passer bedst til din families behov. 

Det er altid en god idé at købe en ladcykel med seler, så barnet er sikkert fastspændt under turen. 

Fordelen ved en cykelanhænger er, at du kan lade den blive i daginstitutionen, hvis det fx ikke er den samme, der afleverer og henter barnet. En cykelanhænger er typisk også en del billigere end en ladcykel. 

By- og Kulturforvaltningen