Spring til indhold

Rap i Trafikken

Som en del af projektet Cykelglad Børnehus har Cyklisternes By den årligt tilbagevendende kampagne: Rap i Trafikken.

I Kampagnen Rap i trafikken kommer cykelmaskotten Cykel Anton på besøg og deler klistermærker ud til børnene i børnehusene. Rap i trafikken er en simpel kampagne med en plakat og klistermærker, hvor forældrene sætter et klistermærke ud for dagens transportmiddel hver morgen i to uger. Kampagnen bliver traditionelt afviklet i foråret, men er pga. COVID-19 skubbet til efter sommerferien her i 2020.

 

Rap i Trafikken 2019

Kampagnen kørte i 37 cykelglade børnehuse med børn i alderen 0-6 år i maj 2019. Der blev sat i alt 15.394 klistermærker på plakaterne, og i gennemsnit deltog 810 odenseanske familier hver dag ved at sætte et gult klistermærke på en Rap i trafikken-plakat. Det ret godt gået!

 

Vindere fra 2019

Vinderen er det børnehus, hvor den største andel af børnene har deltaget i kampagnen. Vinderbørnehuset blev Børnehuset Viben i Institution Holluf Pile – Tingkjær, hvor hele 83% af børnene deltog. De var skarpt forfulgt af Skovløkken Børnehus, som kom ind på en flot 2. plads.

 

Syv børnehuse valgte også at køre kampagnen blandt personalet. Her blev der trukket lod om en kagemand blandt de børnehuse med størst deltagerandel, og vinderen blev Rulkedalen børnehus.