Spring til indhold

Civitas awards

Odense Kommune har i 2014-2016 vundet tre europæiske trafikpriser (Civitas awards) ved den årlige EU CIVITAS-konference. .

Citivitas - pris

Civitas awards

Odense Kommune har i 2014-2016 vundet tre europæiske trafikpriser (Civitas awards) ved den årlige EU CIVITAS-konference. Priserne gives til de bedste byer i Europa, der arbejder med at fremme til bæredygtige trafikløsninger.

 

I 2014 modtog Odense Kommune en runner up pris i kategorien ”City of the year” for at være en af de bedste byer i Europa til bæredygtige trafikløsninger.

Begrundelsen for at det netop er Odense, der er valgt som ”runner-up”, nævnes det blandt andet, at Odenses har opnået helt ekstraordinære ting indenfor udvikling af bytrafik, og at Odense har vist sig som et fortrinligt og inspirerende forbillede for andre kommende mobile initiativer i de europæiske byer.

 

I 2015 modtog Odense Kommune anerkendelse for CykelScore-projektet som ”runner up” i kategorien Technical Innovation ved CIVITAS Awards 2015 i Ljubljana, Slovenien.

 

I 2016 modtog Odense Kommune runner up prisen for Civitas award kategorien Transformation under ceremonien i Gdynia i Polen.

 

Bag om Civitas awards

CIVITAS Forum Network er et EU-støttet program til fremme af bæredygtig trafik i byer og tæller i dag over 200 byer fordelt på 32 europæiske og ikke europæiske lande. Odense har medvirket siden netværkets begyndelse i 2002. Ordet CIVITAS blev opfundet ved at sammenføje tre centrale elementer i et moderne europæisk samfund, nemlig by, vitalitet og bæredygtighed. Initiativet blev lanceret for at redefinere transport foranstaltninger og politikker med henblik på at skabe renere, bedre transport i byerne.