Spring til indhold

Ole cykler med hjertet for hjertet

Hver mandag de sidste 5 år har Ole Klæstrup troligt stået i spidsen for cykelholdet Team My Heart. Holdet, der hovedsageligt består af tidligere hjertepatienter, cykler hver mandag uanset vejret den faste rute på 22 km rundt om Odense.

Team My Heart holder pause på deres tur rundt om Odense hver mandag

 

Af Benjamin Jørgensen 

Det hele startede efter en blodprop i 2013, hvor Ole Klæstrup luftede ideen om at starte et cykelhold for hjertepatienter. En sygeplejerske spurgte, om han virkelig gad det. 

- Og ja, det gad jeg godt! Fortæller Ole Klæstrup.

Ideen om et cykelhold blev senere til Team My Heart. For hvorfor skal man stoppe med at dyrke motion, bare fordi man bliver syg? Hvad der startede i det små, har i dag udviklet sig til en fast rutine for de 33 medlemmer af holdet, som hver mandag tager den faste rute rundt om Odense. Ruten er den samme fra gang til gang, og det samme er tempoet, for der skal være plads til alle på mandagsholdet. Turen skal være det genkendelige holdepunkt for deltagerne, som ofte har en omskiftelig hverdag pga. deres hjertesygdom.

 

Et afbræk i hverdagen

 De faste mandagsture skal være et sted, hvor medlemmer kommer for at få et afbræk i hverdagen. Et sted, hvor deres sygdom ikke fylder så meget. 

- Vi plejer ikke at snakke om sygdom. Folk er her for at slippe væk fra hverdagen og få tankerne på noget andet. Vi i Team My Heart har valgt den aktive livsstil til, fordi cykelmotion og socialt samvær i forening er det bedste supplement til medicinsk behandling, siger Ole Klæstrup. 

 

Mere end en midlertidig løsning 

Team My Heart var helt fra starten et seriøst tilbud til folk med hjerteproblemer, som gerne ville dyrke motion på fast basis på trods af deres sygdom. Holdet var aldrig tænkt som en midlertidig løsning, hvor man bare var med, indtil man var på toppen igen. Ole har en lille anekdote om en af deltagerne, som meget fint indkapsler essensen af, hvad Team My Heart er.

- Villy, som i dag er sidst i 70’erne, har været med siden maj 2014. Jeg gav ham en teamjakke i august 2014, hvilken han takkede nej til. Han mente ikke, det var nødvendigt, da han ikke følte, han havde kræfterne til at cykle med ret ofte. Jeg insisterede og sagde, at hvis han stoppede, kunne jeg bare få den retur. Det er i dag 5 år siden, og Villy cykler stadig med i sin teamjakke. Undervejs har han været på OUH flere gange, købt en ny cykel og cykler gerne en tur for sig selv, hvis han misser mandagsholdet. 

Dette indkapsler på mange punkter, hvad Team My Heart er for en størrelse, og hvad Ole Klæstrup på den lange bane ønsker at opnå med sit hold. Formålet er simpelt: At få så mange som muligt til at opleve cyklens glæder og bruge den som det frirum, den er, selv om man står over for store udfordringer i sin hverdag.

 

 

Oles Præsentation til kampagneafslutningen

Ole deltog i cykelglade Seniorer ved at arrangere cykelture. Han deltog derfor også i kampagne afslutningen i Seniorhuset mandag d. 30 september. Du kan se Oles præsentation fra afslutningen her.

 

 

By- og Kulturforvaltningen